Μοσχοφίλερο Μπουτάρη
Οίνος Λευκός, Ξηρός
Το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη είναι το πλέον φημισμένο και γνωστό λευκό κρασί και το όνομά του αποτελεί πλέον «συνώνυμο» της ποικιλίας Μοσχοφίλερο.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ποικιλία
Μοσχοφίλερο
Γευστικό Προφιλ
Ανοιχτό, απαλό λευκό χρώμα του και τις γκριζωπές του ανταύγειες και έντονο ποικιλιακό άρωμα ανθέων και εσπεριδοειδών στη μύτη και στο στόμα με κυρίαρχα το λευκό τριαντάφυλλο και τα εσπεριδοειδή. Φρέσκο κρασί, γεμάτο και ισορροπημένο, με επίγευση που διαρκεί.
- Χαμηλό
- Μεσαίο
- Δυνατό
- Εσπεριδοειδή
- Λευκό Τριαντάφυλλο
Οινοποίηση
Τα σταφύλια ψύχονται στους 10 C. Ακολουθεί χειροδιαλογή , εν συνεχεία εκραγισμός και είσοδος του σταφυλοπολτού στο πιεστήριο. Σε μέρος της ποσότητας εφαρμόζεται η τεχνική της προζυμωτικής εκχύλισης παρουσία αδρανών αερίων και στην συνέχεια ακολουθεί πρόγραμμα πίεσης. Ο χυμός που ελευθερώνεται μεταφέρεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου απολασπώνει με την εφαρμογή ψύξης. Η θερμοκρασία της αλκοολικής ζύμωσης κυμαίνεται στους 14-18 ο C για τη διατήρηση των πρωτογενών και δευτερογενών αρωμάτων.