Αγιωργίτικο Boutari Naturally

Οίνος ερυθρός, ξηρός

Ένα πολύ κομψό και βελούδινο κόκκινο κρασί που χαρακτηρίζεται από καθαρότητα και φρεσκάδα.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

2022
13% vol.
Διατίθεται σε 750ml

Ποικιλία

Αγιωργίτικο

Γευστικό Προφιλ

Βαθύ πορφυρό χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Έντονα αρωματικό και πολύπλοκο με χαρακτήρες που θυμίζουν βατόμουρο, αγριοκέρασο και δενδρολίβανο. Γεμάτο σώμα με ευχάριστη οξύτητα, διακριτική παρουσία των ταννινών και μακρά αρωματική επίγευση.

serve-glass-image
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14-16 Co
Γευστικό Προφίλ
Οξύτητα
Σώμα
Μύτη
Τανίνη
Αλκοόλ
  • Χαμηλό
  • Μεσαίο
  • Δυνατό
Αρώματα Κρασιού
  • Βατόμουρο
  • Αγριοκέρασο
  • Δεντρολίβανο
Γευστικοί Συνδυασμοί
taste-combination-icon
Ζυμαρικά
taste-combination-icon
Πιάτα με κόκκινο κρέας
taste-combination-icon
Πιατέλες τυριών

Οινοποίηση

Επιλογή σταφυλιών από πρέμνα Αγιωργιτικού ηλικίας 17 ετών από τον ιδιόκτητο αμπελώνα Μπουτάρη στη Νεμέα. Χειρονακτικός τρυγητός τις πρώτες πρωινές ώρες, μερική ψύξη των σταφυλιών και χειροδιαλογή στο οινοποιείο. Οινοποίηση ήπιων πρακτικών χωρίς προσθήκη θειωδών με σκοπό την ανάδειξη του χαρακτήρα της περιοχής και της ποικιλίας σε ένα fruit driven ευχάριστο οίνο. Αλκοολική ζύμωση σε ανοιχτή δεξαμενή με καθημερινή εμβάπτιση του καπέλου (pigeage) 2-3 φορές ημερησίως μέχρι και τον διαχωρισμό του γλεύκους από τα στέμφυλα. Μετά το πέρας της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης ο οίνος ωριμάζει για σύντομο χρονικό διάστημα σε ανοξείδωτη δεξαμενή και ακολουθεί ήπια διήθηση και εμφιάλωση.

Single Wine Image