Αγιωργίτικο Boutari Naturally
Οίνος ερυθρός, ξηρός
Ένα πολύ κομψό και βελούδινο κόκκινο κρασί που χαρακτηρίζεται από καθαρότητα και φρεσκάδα.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ποικιλία
Αγιωργίτικο
Γευστικό Προφιλ
Βαθύ πορφυρό χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Έντονα αρωματικό και πολύπλοκο με χαρακτήρες που θυμίζουν βατόμουρο, αγριοκέρασο και δενδρολίβανο. Γεμάτο σώμα με ευχάριστη οξύτητα, διακριτική παρουσία των ταννινών και μακρά αρωματική επίγευση.
- Χαμηλό
- Μεσαίο
- Δυνατό
- Βατόμουρο
- Αγριοκέρασο
- Δεντρολίβανο
Οινοποίηση
Επιλογή σταφυλιών από πρέμνα Αγιωργιτικού ηλικίας 17 ετών από τον ιδιόκτητο αμπελώνα Μπουτάρη στη Νεμέα. Χειρονακτικός τρυγητός τις πρώτες πρωινές ώρες, μερική ψύξη των σταφυλιών και χειροδιαλογή στο οινοποιείο. Οινοποίηση ήπιων πρακτικών χωρίς προσθήκη θειωδών με σκοπό την ανάδειξη του χαρακτήρα της περιοχής και της ποικιλίας σε ένα fruit driven ευχάριστο οίνο. Αλκοολική ζύμωση σε ανοιχτή δεξαμενή με καθημερινή εμβάπτιση του καπέλου (pigeage) 2-3 φορές ημερησίως μέχρι και τον διαχωρισμό του γλεύκους από τα στέμφυλα. Μετά το πέρας της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης ο οίνος ωριμάζει για σύντομο χρονικό διάστημα σε ανοξείδωτη δεξαμενή και ακολουθεί ήπια διήθηση και εμφιάλωση.